BEOKART | Sportsko Karting Udruženje "BEOKART"
image 10
image 20
image 30
KAL Tabela
Karting Amaterska Liga

  Sledeći događaj 
:
 KAL 8 /8 [GP18-D10/11]
  04.11.2018 11:00:00

K K A
Karting Kup za Amatere

  Sledeći događaj 
:
 KUP 4 /4 [GP18-D11/11]
  11.11.2018 13:00:00

1-10 od 203   Stranica 1 / 21 Po stranici:
JezikNaslovOpisOpisOpisDatum prijemaattachment name
latGP18-KUP-D4 | Nezaustavljivi Manojlovic, Kup Kosticu, GP PoznanovicuNakon odrzanih 10 takmicarskih dana, usledila je zavrsnica sezone Beokart GP-a Kup takmicenjem na Karting centru u Jagodini. Nakon trijumfa u reginalnom sampionatu, Milos Manojlovic je svojoj kolekciji pridodao i trofej pobednika ovog takmicarskog dana. S druge strane, Aleksandar Kostic je ocekivano osvojio potrebne bodove za overu prvog mesta u okviru Beokart Kup serije.

Vec po ustaljenom obicaju, takmicarski dan je otvoren kvalifikacionim trkama. U okviru prve kvalifikacione grupe najbrzi je bio upravo pobednik takmicenja, dok je u drugoj kvalifikacionoj grupi trijumfovao Aleksa Markovic. Nakon kvalifikacija usledile su polufinalne trke, koje su pored osvajanja novih bodova donosile i plasman u jedno od finala. Tako su se iz prvog polufinala u glavnu trku dana (A-Finale) plasirali Aleksa Markovic kao prvoplasirani, zatim Mihajlo Mladenovic, Bojan Matic i Nebojsa Prokic. Iz druge polufinalne grupe su se plasirali Marko Lekic kao pobednik grupe, zatim Milos Manojlovic, Bojan Poznanovic i Aleksandar Kostic. Ostali vozaci su bili plasirani u B-Finale, gde su se nadmetali za pozicije od 9-16 mesta.

.

Usledila je glavna trka, koja je odlucivala o konacnim plasmanima. Vec na startu su se vozaci, koji su dominirali celog dana, Manojlovic, Lekic i Markovic izdvojili u borbi za pobedu, dok su ostali drzali prikljucak, ali nedovoljno da naprave iznenadjenje. Pomenutim redosledom je vodeca trojka i zavrsila trku, u kojoj je vidjena velika borba za sve pozicije i to od prvog do poslednjeg kruga. Na ovom takmicarskom danu su ucesce uzeli, pored vozaca domacina iz Jagodine, jos i vozaci iz Kragujevca, Nisa, Vrnjacke Banje, Cuprije, Despotovca, Beograda kao i iz Topole odakle je dosao pobednik.

.

Sto se tice plasmana u okviru Beokart Kup serije, nakon ovosezonska cetiri takmicarska dana pobednik je Aleksandar Kostic sa osvojenih 62 boda, na drugom mestu je tamicenje zavrsio Bojan Poznanovic sa 48 , a treci Milos Manukov sa 36 osvojenih bodova.

Nakon ukupno 11 takmicarskih dana, ovogodisnji samion Beokart GP-a p-ostao je Bojan Poznanovic sa osvojenih 197 bodova. Vicesampionsku titulu je osvojio Mihajlo Mladenovic sa 185 bodova, a kao treci je zavrsio Nebojsa Prokic sa 165 bodova. U iscekivanju naredne, 12. poredu sezone, svim dosadasnjim vozacima zahvaljujemo na ucescu i fer i korektnim voznjama, a svim potencijalnim novim takmicarima zelimo dobrodoslicu i puno uspeha u takmicenju.

14.12.2018 09:50:44s_ezahtevi_GP18-D11.jpg
latGP18-KAL-D8 | Vagicu pobeda, Mladenovicu titulaDebitant u Karting Amaterskoj Ligi (KAL) Beograda - Mihajlo Mladenovic, kome ni ceo takmicarski dan zaostatka, ni gips na nozi, ni obaveze u drugim takmicenjima nisu mogli da stanu na put ! Zelja je bila jaca od svega i to je nagradjeno osvajanjem zvanja sampiona KAL-a u sezoni 2018.

U prvom delu sezone jurio je bodovni zaostatak, obzirom da se takmicenju prikljucio na drugom takmicarskom danu. Do polovine sezone Mladenovic je sustigao razliku, a onda je usledila paklena zavrsnica i na kraju velikih 10 bodova prednosti u odnosu na vice sampiona Nebojsu Prokica. Kao treci je u ligaskom delu zavrsio Bojan Poznanovic i to samo sa bodom zaostatka u odnosu na Prokica.

.

Poslednji takmicarski dan dao je samo konacni bodovni saldo, jer nije bilo vecih promena na KAL tabeli. Pobednik ovog dana je Aleksa Vagic, drugi je bio Bojan Matic, a sa istim skorom su zavrsili Aleksandar Kostic i Aleksandar Todorovic, ali je Kostic osvojio 3. mesto zbog boljeg plasmana u glavnoj trci dana.

.

Sto se tice generalnog plasmana Beokart GP-a, sampionski titulu je prakticno vec osvojio Bojan Poznanovic, kome je potrebno samo ucesce na poslednjem takmicarskom danu sezone kako bi overio novu titulu. Drugi je trenutno Mihajlo Mladenovic, koji je u slicnoj situaciji. Na trecem mestu je Prokic, koga dele samo 4 boda od Kostica, tako da ce tu odluciti bodovi poslednje trke u sezoni.

Dakle, konacni plasmani za sezonu 2018 ce biti odluceni na poslednjem ovogodisnjem Kup takmicenju, koje ce biti odrzano na Karting centru u Jagodini, u nedelju 11. novembra sa startom u 13 sati.

07.11.2018 15:50:42s_ezahtevi_GP18-D10.jpg
latGP18-KUP-D3 | Mladi Rosic prvi put na tronuMarko Rosic iz Novog Sada, pobednik je 6. po redu Rental Karting Kup-a, koji je odrzan na Motodromu u Kuli. Kao drugi je zavrsio Aleksandar Kostic iz Beograda, a treci se plasirao Denis Franic iz Ruskog Krstura.

Pored pomenutih, ucesce su jos uzeli vozaci iz Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Backe Topole, Vrbasa i naravno Kule, ukupno njih 15. Put je vodio preko kvalifikacionih trka, preko polufinala, do jedne od glavnih trka - odnosno finala. Najbrzi posle kvalifikacionih trka bio je Milos Manukov, koji je tako ubeležio prvi bod na danu. Nakon sto su vozaci rasporedjeni u polufinalne grupe, na osnovu vremena postignutih u prethodnom krugu, usledile su trke za sam vrh.

.

U glavno A-Finale su se plasirali Rosic, Kostic, Franic, Manukov, Poznanovic i gost iz Hrvatske Bruno Sovrano. Kako je u uvodu pomenuto, nakon 15 krugova Rosic je zavrsio kao prvi, uz prethodno sakupljene bodove sa 3 boda prednosti slavio ispred Kostica, odnosno 5 ispred Franica.

.

Interesantna je cinjenica da je mladom Rosicu islo na ruku sto se takmicenje odvijalno neradnim danom, jer bi isto verovatno propustio zbog obaveza u skoli. Tek, ovako, iskoristio je svoju sansu i pokazao starijim kolegama na stazi potencijal koji ima i tako najavio sebe kao potencijalnog naslednika aktuelnih rental sampiona. Sto se tice ostalih finalnih grupa, kao pobednik B-Finala izasao je Slobodan Kecan, dok je u C-Finalu prvi kroz cilj prosao Sinisa Bracer.

Sjajan takmicarski dan na stazi u Kuli, uz puno sakupljenog iskustva kod vozaca koji su po prvi put ucestvovali u ovakvom vidu takmicenja. Nakon ovog Kup-a, sledi finis sezone i borba za sto bolje pozicije na poslednja dva takmicarska dana, a prvi naredni je planiran za 4.11. na Adi Huji.

19.10.2018 16:35:28s_ezahtevi_GP18-D9.jpg
latGP18-KAL-D7| Novi trijumf Poznanovica za vrh u generalnom plasmanu Posle prve, usledila je i druga ovosezonska pobeda Bojana Poznanovica, cime se u pravom trenutku vratio u igru za sam vrh tabele. Takodje se Aleksandar Kostic `vratio u igru` plasmanom na drugo mesto, dok je Mihajlo Mladenovic zavrsio kao treci, uprkos povredi od koje se jos uvek oporavlja.

Vec posle prve dve trke dana, bilo je jasno da ce se karte na vrhu tabele promesati. Svi vozaci, koji su se plasirali u glavnu trku dana, su upravo to i prizeljkivali kako bi ubelezili vredne bodove pred zavrsnicu sezone. Tako je pobedom Poznanovic preuzeo lidersku poziciju u okviru generalnog plasmana Beokart GP-a, dok je Mladenovic trecim mestom preuzeo lidersku poziciju u okviru KAL-a. Ostali vozaci su osvojenim bodovima smanjili svoje zaostatke za vodecima, tako da ulazimo u vise nego interesantnu zavrsnicu sezone.

.

Ono sto je ostavilo gorak utisak je jos jedan dan sa izuzetno lose pripremljenim kartinzima. Naravno, ne mogu se osporiti postignuti rezultati, ali nazalost nastavljen je ovosezonski trend da se pozicije ne osvajaju vozackim umecem, nego pre svega srecom prilikom zreba kartinga. Da, oduvek je sreca bila bitan faktor ovakvog formata takmicenja, ali sada je postala onaj kljucni. Ranije su vozaci uspevali da prilagode svoj stil i izvuku maksimum, ali sada se sve svodi na onu narodnu `dzaba mu truda`.

.

Da ovo nije utisak samo autora teksta, vec i ucesnika sampionata, videlo se na osnovu nezadovoljstva ucesnika koji su najavili da ce preispitati svoju odluku o daljem ucescu, obzirom da uz ovakve okolnosti celo takmicenje gubi smisao. Takodje su i organizatori delili to misljenje, obzirom da nisu u mogucnosti da uticu na kvalitet performansi karitnga, a sami ne mogu sistemom nadoknaditi (ne)kvalitet vozila. Svakako ostaje da svi zajedno sednu za sto i da se razmotri sta je najpametnije ciniti.

Nastavak Beokart GP sampionata planiran je za 14. oktobar u Kuli, gde ce se predposlednjim ovosezonskim Kup takmicenjem uci u finis sezone. Prijave seu u toku, a broj ucesnika je ogranicen na 18.

01.10.2018 11:16:33s_ezahtevi_KAL18-D7.jpg
latGP18-KAL-D6 | Poznanovic do pobede, Mladenovic sa gipsom do vodjstvaNastavljena je sezona nakon letnje pauze, sestim takmicarskim danom. Konacno je aktuelni sampion KAL-a Bojan Poznanovic uspeo da trijumfuje i zabelezi prvu ovogodisnju pobedu na takmicarskom danu. Medjutim, dan je obelezio Mihajlo Mladenovic, koji je pored povrede i gipsa na nozi smogao i snage i hrabrosti ne samo da vozi, vec i da osvoji bodove koji su ga odveli na prvo mesto u generalnom plasmanu.

Da sve bude kako je u uvodu opisano najvise su doprineli, ovoga puta, izuzetno losi kartinz koji su docekali nase takmicare. Aktuelni lider Prokic je bio potpuno onemugucen da `promesa karte` ovoga puta, obzirom da je vec u prvoj trci zamenio cak 2 kartinga zbog losih performansi, a onim trecim uspeo da zavrsi sa krugom zaostatka za vodecima, tek toliko da se upise u plasman trke. Naravno, to su ostali konkurenti na stazi iskoristili i u odsudnom trenutku izvukli maksimum. Tako je nakon dve trke Poznanovic trijumfovao na danu, dok su Bojbasa i Dinic osvojili isti broj bodova, ali je bolje plasirani Bojbasa zbog bolje pozicije u finalnoj trci. Kada se pogleda sezona, upravo pomenuta trojica prvoplasiranih su imala i najvise pehova do sada, tako da im se konacno sreca malo osmehnula.

.

I ako je zavrsio tek na 5. mestu na takmicarskom danu, Mladenovic je uspeo tim plasmanom da preuzme vodecu poziciju u generalnom plasmanu Beokart GP-a, sa samo bodom prednosti u odnosu na Prokica. Mladenovic ce uskoro skinuti gips, a bzirom na pokazanu vestinu voznje sa njim, moze odluci i da ga zadrzi do kraja sezone. U svakom slucaju, jos dva takmicarska dana su preostala do kraja sezone, a po svemu sudeci ovogodisnji sampion ce se odlucivati u poslednjoj trci sezone !

U predstojecem vikendu 15-16 septembra, tim Beokart GP Racing ce uzeti ucesca na endurance trci 12h of Bulgaria Karting Race , gde ce nastojati da zabeze sto bolji rezultat i predstave u sto boljem svetlu srpski amaterski karting. O kakvoj je trci rec, vise nego dovoljno govori cinjenica da ce jedan od ucesnika trke biti i bivsi vozac Formule 1 Vitantonio Liuzzi. Obezbedjen je i prenos trke putem YouTube live stream-a, za sve one koji zele pratiti i podrzati nas tim. Ucesce u trci ce biti propraceno i na FB grupi Beokart-a, putem javljanja sa lica mesta.

10.09.2018 15:31:01s_ezahtevi_KAL18-D6.jpg
latBEOKART GP RACING izlazi na evropsku scenuU toku je letnja pauza u domacem karting sampionatu, ali tim Beokart GP-a se priprema za trku kojom ce se oprobati u zestokoj konkurenciji na evropskoj sceni.

Naime, rec je o ucescu na trci 12 Hours of Bulgaria , koja je zakazana za vikend 15-16/09 u Bugarskoj, na stazi Pautalia kraj Kyustendila. Kao sto se i iz samog naziva trke moze zakljuciti, rec je o trci u endurance formatu, u duzini od 12 sati neprekidne voznje. Da sve bude na najvisem nivou, organizator ce za ovu priliku iz Italije rentirati 34 Sodi SR5–390cc kartinga, koji ce biti pripremljeni za cak 28 prijavljenih timova koji ce uzeti ucesce.

.

BEOKART GP RACING - SERBIA ce biti jedini tim iz Srbije, a pored timova iz Bugarske prijavili su se jos i timovi iz Italije, Francuske, Ukrajine, Belgije i Danske. Dakle, sta reci o konkurenciji preostalih 27 timova ucesnika !? Svakako su glavni favoriti za pobedu ATR Team Brask, koji ce predvoditi bivsi svetski sampion Colin Brown, a zanimljivo je da oni na ovoj trci `jure` svoju 250-tu pobedu! Medjutim, ni ostali timovi nisu za potcenjivanje, obzirom da vecina njih godinama vozi evropski, pa i svedski SWS Endurance sampionat. Takodje, medju ucesnicima je i na desetine kako aktuelnih, tako i bivsih profesionalnih karting vozaca, a ima i onih koji su aktivno ucestvovali u Formula serijama.

.

Nas tim je uspeo da obezbedi ucesce zahvaljujuci pomoci kompaniji IntesA d.o.o. - Sistemi za zakljucavanje i bezbednosni sistemi. Kako je sediste ove kompanije, koja posluje preko svojih predstavnika na teritoriji Srbije, upravo u Sofiji - ovo je bila prilika da se pored dugogodisnje poslovne, sada postavi i sportska saradnja. Sama trka proglasena je najvecim nacionalnim sportskim dogadjajem u Bugarskoj u 2018. godini, pa ce shodno tome biti uzivo prenosena na Bugarskoj nacionalnoj televiziji, a obezbedjen je i multi stream za prenos putem YouTube kanala.

Svi zainteresovani za pracenje trke mogu se informisati preko zvanicne Facebook strane organizatora, na adresi www.facebook.com/12hBulgaria, a nas tim pratimo preko strane Beokart-a, na adresi www.facebook.com/BeokartGP .

01.08.2018 11:05:16s_ezahtevi_12hBulgaria.jpg
latGP18-KAL-D5 | Prokic zadrzao prvo mesto pred lenju pauzuNakon petog takmicarskog dana KAL-a, poznati su svi ucesnici jesenjeg play-off dela sampionata. Pobedom na ovom takmicarskom danu Nebojsa Prokic je zadrzao prvo mesto na tabeli, a nakon tri vezana dana kao broj 1, Mihajlo Mladenovic je drugim mestom na danu najavio uzbudljiv finis sezone.

Pored pomenutog dvojca, koji gotovo od pocetka ligaskog dela sezone sakuplja bodove za sam vrh tabele, trecim mestom im se u vrhu pridruzio Bojan Matic koji je novim bodovima zadrzao i trecu poziciju na tabeli, dok se aktuelni sampion Bojan Poznanovic konacno domogao cetvrte pozicije. Slicna je situacija i u generalnom plasmanu Beokart Grand Prix-a, samo sa znatno manjim bodovnim razlikama. Prokica i Mladenovica deli samo jedan bod, Aleksandar Kostic je treci, Poznanovic cetvrti isto kao u KAL-u, dok je Matic trenutno na petom mestu.

.

Kako je na pocetku i pomenuto, play-off ce resavati konacne ovosezonske plasmane. Sistem je tako osmisljen da se u jesenjem delu upravo najbolji vozaci susrecu u okviru istih grupa i tako na kraju dobiju trenutno najboljeg medju sobom. U zavrsnici sezone svaka trka moze biti `ona` koja odlucuje, a postaju i posebno vazani svaki bod i svaka pozicija, jer tesko da ce biti prilike za `drugu sansu`.

Preostala su odlucujuca tri takmicarska dana u okviru KAL-a, kao i dva preostala ovosezonska KUP takmicenja. Dakle, odrzano je 6 takmicarskih dana, a zbog velikog uloga koji donose, preostalih 5 ce biti kao da svaki odlucuje o ovogodisnjem sampionu. Sampionat se nastavlja pocetkom septembra meseca.

12.07.2018 13:57:46s_ezahtevi_KAL18-D5.jpg
latGP18-KAL-D4 | Het-trik MladenovicaI treceg takmicarskog dana za redom, Mihajlo Mladenovic je uspeo da bude najbrzi. Obzirom na visoku temperaturu staze na Adi Huji, pa shodno teme i vrlo vazne uloge pneumatika i izdrzljivosti delova, ovoga puta ni vozacko umece nije moglo da nadoknati mehanicke probleme koje su imali pojedini vozaci.

Zbog ogranicenog broja kartinga na raspolaganju, vozaci su bili podeljeni u 3 takmicarske grupe. Prve dve su cinili dosadanji ucesnici takmicenja, dok su u posledjoj grupi bili novoprijavljeni vozaci. Plasman u glavnu trku dana je iz prve dve grupe obezbedjivalo osvojeno prvo ili drugo mesto, sto znaci jedno manje nego na prethodnim takmicarskim danima, dok je iz trece grupe samo pobednik mogao racunati na veci broj novih bodova.

.

Iz prve grupe su se najpre plasirali Mladenovic i Poznanovic, iz druge Kostic i Prokic, dok se iz trece grupe, uprkos gresci na pocetku trke, plasirao Pavlovic. Nakon sto su ostali vozaci svojim plasmanima bili rasdporedjeni u preostale trke dana, usledeo je mali predah pre finalnih trka. U glavnoj trci dana Poznanovic je odlicno startovao i odmah napravio razliku u odnosu na Mladenovica. Mladenovic je uspeo da uhvati prikljucak i nakon nekoliko bezuspesnih pokusaja, konacno je negde na polovini trke uspeo da preuzme lidersku poziciju ali i da je sacuva do kraja trke. Prokic, koji je startovao sa 5. pozicije, je u prvim krugovima dosao do 3. mesta, a potom iskoristio pokusaj Poznanovica da vrati prvo mesto i umesto prvog, Poznanovic pada na trecu, Prokic preuzima drugu poziciju. Kao cetvrti zavsrava Kostic, a peti Pavlovic.

.

U narednoj trci, koja je odredjivala o plasmanima od 6 - 10 mesta, nakon starta sa 3. pozicije pobedjuje Matic. Uprkos startu sa 4. pozicije, kao drugi se plasirao Todorovic, koje u poslednjem krugu tu poziciju preoteo od Bojbase, koji je tako zavrsio kao treci . Cetvrti je trku zavrsio Mateja Simunovic, a kao poslednji je kroz cilj prosao Montresor. Poslednja trka je resavala raspodelu preostalih bodova i tu je najbrzi bio Rajovic, a nakon njega su kroz cilj prosli Stefan Simunovic, Kojcev i maler dana Dinic. Zapravo, Dinic i nije uspeo da predje ciljnu liniju, posto je zbog pucanja lanca krug pre kraja morao da parkira karting, a svoju drugu poziciju da zameni klasifikacijom na osnovu broja predjenih krugova.

Interesantno je da je stanje na tabeli u okviru KAL-a ostala gotovo ne promenjeno, dok je u generalnom plasmanu Mladenovic sada samo na bod zaostatka od Prokica. Nove pobede i novi bodovi sada vec namecu i razmisljanje da li se moze, u nastavki sezone, napasti i prvo mesto na tabeli. Kako ce se kartingasi snaci na novoj konfiguraciji staze Autokomerc karting centra i ko ce biti prolecni sampion, videcemo nakon poslednjeg takmicarskog dana pred odlazak na letnju pauzu, a koji je planiran za 7. juli.

08.06.2018 15:08:04s_ezahtevi_KAL18-D4.jpg
latGP18-KAL-D3 | Mladenovic ne bira stazu za pobeduJos jednom su oblaci iznad Autokomerc karting centra pretili da odloze takmicarski dan, cekala se odluka do poslednjeg trenutka o odrzavanju ili odlaganju. Medjutim, oblaci su otisli na drugu stranu, a vozaci su ostali da se bore za nove bodove u okviru Karting Amaterske Lige.

Vec nakon zreba, bilo je jasno da ce favoriti prve grupe imati lak posao i plasman u glavnu trku dana, dok ce u okviru druge grupe vozaci imati znatno tezi posao. Obzirom na cak 14 vozaca, ovoga put je bilo važno i postignutno vreme cetvrtopairanog vozaca, pa nije bilo bitno samo se plasirati pozicijom, vec i voziti sto brze `protiv sebe`. Tako su iz prve grupe, rutinski, u glavnu trku prosli Rajovic, Poznanovic i Todorovic, dok su se iz druge grupe plasirali Mladenovic, Prokic i Bojbasa. Poslednji vozac koji se plasirao bio je Luka Popovic, koji je zahvaljujuci brzem prosecnom krugu u trci, na taj nacin bio ispred Andreje Dinica.

.

Pomenuti vozaci su se plasirali u trku koja je odlucivala o pozicijama od 1. do 7. mesta, a ostali vozaci u trku koja je davala ostale plasmane. Mladenovic i ako je startovao sa druge startne pozicije, ubrzo je preuzeo lidersku poziciju od Rajovica, koji je startovao sa pol pozicije. Gotovo celu trku Mladenovic je diktirao tempo, Rajovic pratio, a Popovic pokusavao da napadne vodeci dvojac iz treceg plana. Duel Poznanovica i Prokica su iskoristili vodeci takmicari i napravili razliku od preko 5 sekundi. Medjutim, onoga trenutka kada je Prokic uspeo da pretekne Poznanovica, razlika je pocela da se topi iz kruga u krug. Trenutni lider KAL-a je uspeo da sustigne vodeci trojac, ali ne i vise od toga. Na kraju, uprkos brojnim pokusajima, plasman vozaca je bio isti kao i na kraju prvog kruga.

.

U drugoj finalnoj trci vidjeno je mnogo vise akcije. Svaki od vozaca je tokom trke bio na najmanje 3 razlicite pozicije. Tako je Kostic startovao kao treci, a zavrsio na prvom mestu. Kao drugi je startovao Mirkov, kome povreda ruke nije dozvolila da odveze trku do kraja, pa je morao ranije da zavrsi. Matic je startovao kao poslednji, a zavrsio kao treci, dok je Dinic sa pol pozicije zavrsio kao cetvrti. Vagic je sa pete pozicije zavrsio kao drugoplasirani.

.

Nakon treceg takmicarskog dana KAL-a, lidersku poziciju i dalje drzi Prokic sa 70 bodova, drugo mesto je preuzeo Mladenovic sa 58 bodova nakon ucesca na samo dva takmicarska dana, a na trece mesto je pao Bojbasa sa osvojenih 53 boda. U generalnom plasmanu Beokart GP-a, pet vozaca je u 7 bodova i to: 1. Prokic 45, 2. Kostic 42, 3. Poznanovic 41, 4. Matic 39, 5. Bojbasa 38 bodova.

Narednog takmicarskog dana, predposlednjeg u prolecnom delu sezone, vozaci ce biti tacno na polovini sezone KAL-a, a nastavak takmicenja predvidjen je za 6. jun na stazi na Adi Huji.

29.05.2018 15:07:26s_ezahtevi_KAL18-D3.jpeg
latGP18-KAL-D2 | Mladenovicev prvenac u KAL-uDrugim takmicarskim danom Karting Amaterske Lige nastavljen je ligaski deo sampionata Beokart Grand Pri takmicenja. Dan su obelezila dva debitanta u ovom formatu takmicenja Mihajlo Mladenovic i Aleksa Vagic.

Vec prilikom verifikacije, po godinama stariji vozoci, su se nasalili sa mladim Mladenovicem - Da podesuju automibile koji su stariji od njega. Svi su bili spremni i vidno raspolozeni za voznju, a pomenuta sala je samo doprinela da atmosfera bude jos pozitivnija pred pocetak takmicarskog dana. Mladenovic se samo nasmejao, a njegov odgovor je usledio na stazi.

.

Najpre su u prvoj trci dana borbu za prvo mesto vodili Vagic i trenutni lider Prokic. Vagic je od sredine trke diktirao tempo dok ga je Prokic pratio `na braniku`. Kada su usli u poslednji krug, Prokic je pokusao snaznim kasnim kocenjem u krivini 2, ali pregrejani pneumatici nisu to izdrzali i dolazi do okretanja na stazi. Tako Vagic odnosi pobedu, a Prokic nakon duela sa Montresorom zavrsava tek kao treci. Najpre se nije se cinilo da je takav ishod, ali nakon pregleda snimka foto-finisa Prokica i Montresora, ispostavilo se da je ipak Montresor zavrsio na pozicij 2. U drugoj trci dana nije bilo toliko uzbudjenja, pa se u glavnu trku dana kao pobednik plasirao Bojan Matic, kao drugi Mladenovic, a kao treci Bojan Poznanovic.

.

Usledila je glavna trka dana. Akteri su bili vec pomenuti vozaci, koji su krenuli u nadmetanje za osvajanje glavnih bodova. Gotovo od starta trke Vagic i Maldenovic su vodili borbu za prvo mesto, dok je Prokic cekao svoju sansu sa trece pozicije, a Matic sa cetvrte. Medjutim, ofanzivna voznja Maldenovica, ali i perfektna defanzivna voznja Vagica, nisu ostavili puno prostora za napad ostalim vozacima. Bilo je pokusaja, ali su se pozicije u glavnom brzo vracale. Tako je bilo do kraja prve trecine trke, kada Mladenovic uspeva da obidje Vagica koga pneumatici nisu zadrzali na idealnoj putanji u jednom trenutku. Iz kruga u krug je vodeci dvojac sve vise odmicao Prokicu kome je karting gubio snagu, a slicno se desavalo i ostalim vozaima.

.

Na kraju, zahvaljujuci pobedi u trci 2, Mladenovic odnosi pobedu na danu, sa samo bodom prednosti u odnosu na Vagica i tako oboica upisuju svoje prve bodove u okviru Beokart sampionata. Iza njih su se plasirali sa istim bodovnim saldom Prokic i Matic, ali je Prokic imao prednost zbog boljeg plasmana u finalnoj trci.

Zaista krajnje uzbudljiv takmicarski dan na kome su vidjene sjajne voznje. Nastavak sampionata je zakazan za 23. maj, kada ce se na stazi Autokomerc karting centra voziti treci, od ukupno osam ovogodisnjim kalendarom predvidjenih dana KAL-a.

14.05.2018 13:59:56s_ezahtevi_GP18-D3.jpg
1-10 od 203   Stranica 1 / 21 Po stranici: