BEOKART | Sportsko Karting Udruženje "BEOKART"
image 10
image 20
image 30
KAL Tabela
Karting Amaterska Liga

  Sledeći događaj 
:
 KAL 8 /8 [GP18-D10/11]
  04.11.2018 11:00:00

K K A
Karting Kup za Amatere

  Sledeći događaj 
:
 KUP 4 /4 [GP18-D11/11]
  11.11.2018 13:00:00

 Vesti

  
  GP18-KAL-D4 | Het-trik Mladenovica
   Poslao: 08.06.2018
Slika

    I treceg takmicarskog dana za redom, Mihajlo Mladenovic je uspeo da bude najbrzi. Obzirom na visoku temperaturu staze na Adi Huji, pa shodno teme i vrlo vazne uloge pneumatika i izdrzljivosti delova, ovoga puta ni vozacko umece nije moglo da nadoknati mehanicke probleme koje su imali pojedini vozaci.

    

Zbog ogranicenog broja kartinga na raspolaganju, vozaci su bili podeljeni u 3 takmicarske grupe. Prve dve su cinili dosadanji ucesnici takmicenja, dok su u posledjoj grupi bili novoprijavljeni vozaci. Plasman u glavnu trku dana je iz prve dve grupe obezbedjivalo osvojeno prvo ili drugo mesto, sto znaci jedno manje nego na prethodnim takmicarskim danima, dok je iz trece grupe samo pobednik mogao racunati na veci broj novih bodova.

.

Iz prve grupe su se najpre plasirali Mladenovic i Poznanovic, iz druge Kostic i Prokic, dok se iz trece grupe, uprkos gresci na pocetku trke, plasirao Pavlovic. Nakon sto su ostali vozaci svojim plasmanima bili rasdporedjeni u preostale trke dana, usledeo je mali predah pre finalnih trka. U glavnoj trci dana Poznanovic je odlicno startovao i odmah napravio razliku u odnosu na Mladenovica. Mladenovic je uspeo da uhvati prikljucak i nakon nekoliko bezuspesnih pokusaja, konacno je negde na polovini trke uspeo da preuzme lidersku poziciju ali i da je sacuva do kraja trke. Prokic, koji je startovao sa 5. pozicije, je u prvim krugovima dosao do 3. mesta, a potom iskoristio pokusaj Poznanovica da vrati prvo mesto i umesto prvog, Poznanovic pada na trecu, Prokic preuzima drugu poziciju. Kao cetvrti zavsrava Kostic, a peti Pavlovic.

.

U narednoj trci, koja je odredjivala o plasmanima od 6 - 10 mesta, nakon starta sa 3. pozicije pobedjuje Matic. Uprkos startu sa 4. pozicije, kao drugi se plasirao Todorovic, koje u poslednjem krugu tu poziciju preoteo od Bojbase, koji je tako zavrsio kao treci . Cetvrti je trku zavrsio Mateja Simunovic, a kao poslednji je kroz cilj prosao Montresor. Poslednja trka je resavala raspodelu preostalih bodova i tu je najbrzi bio Rajovic, a nakon njega su kroz cilj prosli Stefan Simunovic, Kojcev i maler dana Dinic. Zapravo, Dinic i nije uspeo da predje ciljnu liniju, posto je zbog pucanja lanca krug pre kraja morao da parkira karting, a svoju drugu poziciju da zameni klasifikacijom na osnovu broja predjenih krugova.

    

Interesantno je da je stanje na tabeli u okviru KAL-a ostala gotovo ne promenjeno, dok je u generalnom plasmanu Mladenovic sada samo na bod zaostatka od Prokica. Nove pobede i novi bodovi sada vec namecu i razmisljanje da li se moze, u nastavki sezone, napasti i prvo mesto na tabeli. Kako ce se kartingasi snaci na novoj konfiguraciji staze Autokomerc karting centra i ko ce biti prolecni sampion, videcemo nakon poslednjeg takmicarskog dana pred odlazak na letnju pauzu, a koji je planiran za 7. juli.


Dodaj komentar
Opis:
Zaštitni kod:
Zaštitni kod:
  

Zapisi nisu pronađeni
< < <
 Info-Aktuelno

(kursorom se tekst zaustavlja)

GP18-D11/11 | GP pozicije (Top 5) :

1. 197 Bojan Poznanovic

2. 185 Mihajlo Mladenovic

3. 163 Nebojsa Prokic

4. 160 Aleksandar Kostic

5. 154 Bojan Matic

Ostali plasmani na strani > GP Tabela

 


KAL18-D8 /8 | KAL pozicije (Top 5) :

1. 170 Mihajlo Mladenovic

2. 160 Nebojsa Prokic

3. 159 Bojan Poznanovic

4. 142 Bojan Matic

5. 119 Zoran Bojbasa

Ostali plasmani na strani > KAL Tabela

 


KUP18 #4 /4 | KUP pozicije (Top 5) :

1. 62 Aleksandar Kostic

2. 48 Bojan Poznanovic

5. 36 Milos Manukov

4. 33 Nebojsa Prokic

5. 23 Marko Rosic

Ostali plasmani na strani > Kup

  Anketa
Koliko često vozite karting ?
  
Kada god imam vremena
Kada je organizovano takmičenje
Kada se dogovorim sa prijateljima
Vrlo retko, jedva da odem nekada


 Događaji